1 Fırını önceden 200 derecede ısıtın. Unu, tuzu ve acılı baharat karışımını bir kaseye koyun.
2 Tereyağını ekleyip parmak uçlarınızla karışım ince ekmek kırıntılarını andırana kadar ovun. Kişnişi ve yumurtayı ekleyin; yumuşak bir hamur haline gelene kadar karıştırın.
3 AYTAÇ KLASİK - DANA SUCUK ‘ları doğrayın ve hamura ekleyin. Hamuru hafifçe unlu bir yüzeye koyun ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar, dikkatlice yoğurun.
4 Hamurdan parçalar kopartarak arzu ettiğiniz biçimde şekil verin.
5 Üzerine az miktarda çırpılmış yumurta sürün.
6 Yapışmaz fırın tepsilerine yaklaşık 12 adet olacak şekilde yerleştirin; kurabiyelerin her yeri hafifçe altın sarısı rengini alana kadar pişirin.
7 Fırından çıkarın ve bir palet bıçağı kullanarak bir tel ızgaranın üzerine aktarın.
8 Az bir miktar acılı baharat karışımını bir tabağa koyun ve kuru bir hamur fırçası kullanarak her kurabiyeyi az bir miktar çeşnili karışımın üstüne sürün.
9 Servis yapmadan önce soğumaya bırakın.
175 g – 1-1 buçuk su bardağı un
100 g AYTAÇ KLASİK - DANA SUCUK
Bir tutam tuz
10 ml – 2 tatlı kaşığı acılı baharat karışımı
75 g – 6 yemek kaşığı küp halinde doğranmış tereyağı
5 ml – 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze kişniş
1 adet çırpılmış yumurta
Süslemesi için;
Çırpılmış yumurta
Çörek otu
Acılı baharat karışımı
4 Kişilik Servis
15 Dk. Hazırlama Süresi
20 Dk. Pişirme Süresi