1 AYTAÇ ÇERKEŞ - DANA SUCUK ları dilimleyin, mutfak robotuna alın.
2 Pul biber, limon suyu ve maydanozu ekleyin, karıştırın.
3 Fasulye, tuz, karabiber ekleyin ve püre haline gelene kadar robotu çalıştırın.
4 Karışımı bir kaseye aktarın.
5 Yumurtayı hafif çırparak yarısını ekleyin.
6 Galeta unu ve gerekirse yumurtanın diğer yarısını ilave edin ve yassı yuvarlak köfteler hazırlayın.
7 20 dakika buzdolabında soğutun.
8 Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve köfteleri önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin.
9 Fırını 200 dereceye ayarlayın.
10 Köfteleri yağlı kağıt serili fırın kabına aktarın ve 10 dakika fırında pişirin.
11 Ekmeklerin arasına köfteleri, roka yapraklarını ve avokado dilimlerini yerleştirin, servis yapın.
Köfte harcı için;
100 g AYTAÇ ÇERKEŞ - DANA SUCUK
1 yemek kaşığı limon suyu
Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
600 g haşlanmış kuru fasulye
2-3 yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve çekilmiş tane karabiber
Servis için;
4 küçük Ciabatta ekmeği
Roka
Avokado dilimleri
4 Kişilik Servis
9 Dk. Hazırlama Süresi
14 Dk. Pişirme Süresi