1 Pirinci süzün ve tuzlu suda 15 dakika haşlayın.
2 Otları ve taze soğanları ekleyip çatalla iyice karıştırın. Birkaç dakika daha kısık ateşte kaynatın, süzün.
3 Tavada yağın yarısını eritin, 1 yemek kaşığı su koyun ve pirinci ekleyin. AYTAÇ DANA JAMBON’ları doğrayın ve ekleyin.
4 10 dakika çok kısık ateşte pişirin ve yarı pişmiş olup olmadığını kontrol edin.
5 Kalan yağı, tarçını koyun, tavayı temiz bir havluyla örtün. Tavayı bir kapakla sıkıca kapatın ve çok kısık ateşte kendi buharında 30-40 dakika demlendirin.
100 g AYTAÇ DANA JAMBON
2 bardak basmati pirinci (tuzlu suda 2 saat bekletilmiş)
2 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz
2 yemek kaşığı doğranmış taze biberiye
2 yemek kaşığı doğranmış taze Frenk soğanı
1 yemek kaşığı doğranmış taze dereotu
3-4 adet doğranmış taze soğan
4 yemek kaşığı tereyağı
Tarçın
Tuz
4 Kişilik Servis
10 Dk. Hazırlama Süresi
15 Dk. Pişirme Süresi