Jambonlu Tarifler / Jambonlu Taze Otlu Pilav

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Pirinci süzün ve tuzlu suda 15 dakika haşlayın.

2 Otları ve taze soğanları ekleyip çatalla iyice karıştırın. Birkaç dakika daha kısık ateşte kaynatın, süzün.

3 Tavada yağın yarısını eritin, 1 yemek kaşığı su koyun ve pirinci ekleyin. AYTAÇ DANA JAMBON’ları doğrayın ve ekleyin.

4 10 dakika çok kısık ateşte pişirin ve yarı pişmiş olup olmadığını kontrol edin.

5 Kalan yağı, tarçını koyun, tavayı temiz bir havluyla örtün. Tavayı bir kapakla sıkıca kapatın ve çok kısık ateşte kendi buharında 30-40 dakika demlendirin.

Malzemeler

  • 100 g AYTAÇ DANA JAMBON

    2 bardak basmati pirinci (tuzlu suda 2 saat bekletilmiş)

    2 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz

    2 yemek kaşığı doğranmış taze biberiye

    2 yemek kaşığı doğranmış taze Frenk soğanı

    1 yemek kaşığı doğranmış taze dereotu

  • 3-4 adet doğranmış taze soğan

    4 yemek kaşığı tereyağı

    Tarçın

    Tuz

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 10 Dk. Hazırlama Süresi

  • 15 Dk. Pişirme Süresi