1 Derin bir kasede un, kuru maya, tozşeker ve tuzu karıştırın.
2 Ortasını havuz şeklinde açın ve içine ılık sütü, sıvıyağı ekleyin, yoğurun.
3 Üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika mayalanmaya bırakın.
4 Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.
5 Her bir parçayı 4 parmak genişliğinde ve 30 cm uzunluğunda açın.
6 Kenarları düz olacak şekilde kesin. İçlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
7 Her bir hamura 1 adet AYTAÇ – DANA KOKTEYL SOSİS ‘i verev olacak şekilde yerleştirip sarın.
8 Hazırladığınız AYTAÇ – DANA KOKTEYL SOSİS ‘lileri fırın tepsisine dizin ve 15 dakika bekletin.
9 Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin.
10 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
3 su bardağı un
10 g kuru maya
1 çay kaşığı tozşeker
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
İçi için;
9 adet AYTAÇ – DANA KOKTEYL SOSİS
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Üzeri için;
1 adet yumurtanın sarısı
Çörekotu
4 Kişilik Servis
10 Dk. Hazırlama Süresi
30 Dk. Pişirme Süresi