1 Bir gece önceden suda beklettiğiniz buğdayların suyunu süzdürerek bol suda haşlayın. Suyunu süzdürün.
2 Soğanların kabuklarını soyarak küp şeklinde doğrayın.
3 Sarımsağı havanda ezin. Kızgın bir tavada doğranmış soğanları ve sarımsakları kavurun. Safranı ekleyin.
4 Haşlanmış buğdayları, maydanozu ekleyin ve iyice karıştırın.
5 Krema ilave ederek risottoya iyice yedirin.
6 AYTAÇ DANA JAMBON’u minik küpler şeklinde doğrayın.
7 Ayrı bir tavada Ayrı bir tavada AYTAÇ DANA JAMBON’u orta ateşte pişirin.
8 Pişen AYTAÇ DANA JAMBON’u risottoya ekleyin ve karıştırın.
9 Servis edin.
Jambonlu Buğday Rısotto30 g AYTAÇ DANA JAMBON
100 g buğday
1 adet küçük soğan
1 diş sarımsak
50 g krema
1 tutam maydanoz
4 Kişilik Servis
10 Dk. Hazırlama Süresi
20 Dk. Pişirme Süresi