Sucuklu Tarifler / Sucuklu Anadolu Güveci

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Un, tuz ve maya ile hamur yapın. 1 saat dinlendirin.

2 Top gibi yuvarlayıp hamurun üzerine kapak olacak gibi şerit çekin.

3 170 derecelik fırında pişirin.

4 Kapak kısmını kesin, içini çıkartın.

5 Patatesler küp doğrayın.

6 Havuçları küp doğrayın.

7 Patatesleri, mantarı, havucu, salçayı, tereyağı ve unla karıştırın, pişirin.

8 AYTAÇ GURME DANA SUCUK ‘ları ilave edin. Turşuları ekleyin ve hamuru güvecin içine doldurun.

9 Kekik serpin ve servis yapın.

Malzemeler

  • Hamuru;

    2 su bardağı un

    50 g yaş maya

    Tuz

    İçi için;

    100 g AYTAÇ GURME DANA SUCUK

    1 yemek kaşığı mantar

    1 adet havuç

    2 adet patates

  • 1 çay bardağı doğranmış salatalık turşusu

    1 yemek kaşığı salça

    1 kaşık un

    1 su bardağı su

    1 yemek kaşığı tereyağı

    Kekik

    Tuz ve çekilmiş tane karabiber

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 15 Dk. Hazırlama Süresi

  • 40 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler