Aytaç

Salamlı Tarifler / Saltımbocca Alla Romana

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Dana etlerini iyice inceltene kadar dövün.

2 Her et diliminin üzerine bir AYTAÇ - PİLİÇ SALAM yerleştirin, üzerine bir adaçayı yaprağı koyun. Tuz ve karabiber serpin.

3 Dilimleri iç malzemesinin etrafına sarıp rulo yapın ve bir kürdan saplayarak açılmamalarını sağlayın.

4 Tereyağının yarısını ruloları içine alacak büyüklükteki bir tavada kızdırın.

5 Tereyağı kızdığında ruloları atıp etler kıvamını bulana kadar (7-10 dakika) döndüre döndüre her iki yüzlerini pişirin ve ısıtılmış bir tabağa alın.

6 Kalan tereyağını ve et suyunu tavaya ekleyip dibine yapışmış artıkları tahta bir kaşıkla kazıyarak kaynatın.

7 Sosu ruloların üzerine döküp servis yapın.

Malzemeler

  • 8 adet küçük dana pirzola

    8 küçük dilim AYTAÇ - PİLİÇ SALAM

    8 adet adaçayı yaprağı

    3 yemek kaşığı tereyağı

  • Yarım su bardağı ısıtılmış et suyu

    Tuz ve çekilmiş tane karabiber

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 5 Dk. Hazırlama Süresi

  • 4-5 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler