Sucuklu Tarifler / Patatesli Ve Sucuklu Mantı

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Bir karıştırma kabına yumurtayı kırın. Su, tuz ve aldığı kadar un ekleyerek kulak memesinden biraz sert bir hamur yoğurun. 20 dakika dinlendirin.

2 İçi için; patatesi haşlayıp kabuğunu soyun ve rendeleyin. AYTAÇ KLASİK - DANA KANGAL SUCUK’u küçük küçük doğrayın. Maydanozu yıkayıp kıyın. Soğanı kıyıp sıvıyağda pembeleştirin. AYTAÇ KLASİK - DANA KANGAL SUCUK’u ekleyip birkaç dakika kavurun.

3 Rendelenmiş patates, karabiber ve maydanozu ilave edip karıştırın. Soğumaya bırakın. Hamuru ince yufka şeklinde açın ve küçük kareler halinde kesin. Sucuklu karışımı kare hamurların üzerine paylaştırın ve üçgen şeklinde kapatın.

4 Derin bir tencereye su doldurup kaynatın. Hazırladığınız mantıları birer birer kaynar suya atıp pişirin.

5 Mantıları suyun içinden kevgirle alın. Servis tabağına bir kat mantı yayın.

6 Üzerine ceviz ve kaşar peyniri serpin. Bir kat daha mantı yayın, tekrar ceviz ve kaşar peyniri serpin.

7 Tereyağını tavada eritip kırmızı toz biber ilave ederek kızdırın. Yarım çay bardağı su ekleyip kaynatın.

8 Hazırladığınız sosu mantının üzerine gezdirip sıcak servis yapın.

Malzemeler

  • Hamuru için;

    1 adet yumurta

    Yarım su bardağı su

    Aldığı kadar un

    Tuz

    İçi için;

    150 g AYTAÇ KLASİK - DANA KANGAL SUCUK

    1 adet soğan

    1 adet patates

    2-3 yemek kaşığı sıvıyağ

  • Yarım demet maydanoz

    1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

    100 g rendelenmiş kasar peyniri

    Çekilmiş tane karabiber

    Üzeri için;

    1 yemek kaşığı tereyağı

    1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber

    Yarım çay bardağı su

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 30 Dk. Hazırlama Süresi

  • 30 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler