Aytaç

Salamlı Tarifler / Kumru

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Karıştırma kabının içine unu alın. Mayayı, tuzu ve tozşekeri ekleyin ve karıştırın.

2 Sütü, sıvıyağı ve alabildiği kadar suyu ekleyin. Yumuşak kıvamda bir hamur hazırlayın.

3 Hamurlara kumru şekli verin, üzerine süt sürerek bolca susama bulayın.

4 40 derecelik fırında 10 dakika mayalandırın. Daha sonra çıkartın ve 180 derecelik fırına koyarak pişirin.

5 İlk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerini kesin.

6 AYTAÇ GURME DANA SUCUK ve AYTAÇ ETLİ DANA SALAM’ı dilimleyin ve ızgarada pişirin.

7 Kumruların içerisine AYTAÇ ETLİ DANA SALAM ve AYTAÇ GURME DANA SUCUK ları, biberleri içine yerleştirin. Kaşar peyniri dilimleri ve domates dilimleri ilave edin ve servis yapın.

Malzemeler

  • 250 g un

    1/2 paket kuru maya

    1 adet yumurta

    1/2 su bardağı süt

    1 çay bardağı sıvıyağ

    Tuz

    2 yemek kaşığı toz şeker

    Aldığı kadar un

  • 1 kase susam

    İçi için;

    125 g AYTAÇ GURME DANA SUCUK

    125 g AYTAÇ ETLİ DANA SALAM

    100 g kaşar peyniri

    2 adet domates

    2 adet sivri biber

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 10 Dk. Hazırlama Süresi

  • 20 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler