Aytaç

Kavurmalı Tarifler / Kavurmalı Düğün Pilavı

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Pirinci genişçe bir cam kaseye alın. 2 tatlı kaşığı tuz serpin ve iki parmak geçecek kadar kaynamış su ekleyin. Yaklaşık 20 dakika dinlendirin.

2 Pirinci nişastası akana kadar akan suda yıkayın ve süzün. Süzülen pirinçleri birkaç dakika orta kısık ateşte kavurun.

3 Tuz ile tatlandırın. 3 su bardağı et suyunu ekleyin ve bir taşım kaynayıncaya kadar pişirin.

4 Su kaynayınca ocağı kısın ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.

5 Tereyağını tavada köpük köpük olana kadar eritin ve pişen pilavın üzerine gezdirin. Pilavı pirinçleri ezmeden karıştırın.

6 Ayrı bir tavada AYTAÇ KAVURMA yı orta ateşte yağı çözünene kadar pişirin.

7 Pişen AYTAÇ KAVURMA’yı pilavın üzerine yerleştirin.

8 Yaklaşık 10-15 dakika dinlendirin.

9 Sıcak servis yapın.

Malzemeler

  • 300 g AYTAÇ KAVURMA

    1 buçuk su bardağı pirinç

    3 su bardağı et suyu

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

    Tuz

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 10 Dk. Hazırlama Süresi

  • 30 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler