Aytaç

Jambonlu Tarifler / Jambonlu Buğday Rısotto

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Bir gece önceden suda beklettiğiniz buğdayların suyunu süzdürerek bol suda haşlayın. Suyunu süzdürün.

2 Soğanların kabuklarını soyarak küp şeklinde doğrayın.

3 Sarımsağı havanda ezin. Kızgın bir tavada doğranmış soğanları ve sarımsakları kavurun. Safranı ekleyin.

4 Haşlanmış buğdayları, maydanozu ekleyin ve iyice karıştırın.

5 Krema ilave ederek risottoya iyice yedirin.

6 AYTAÇ DANA JAMBON’u minik küpler şeklinde doğrayın.

7 Ayrı bir tavada Ayrı bir tavada AYTAÇ DANA JAMBON’u orta ateşte pişirin.

8 Pişen AYTAÇ DANA JAMBON’u risottoya ekleyin ve karıştırın.

9 Servis edin.

Malzemeler

  • 30 g AYTAÇ DANA JAMBON

    100 g buğday

    1 adet küçük soğan

    1 diş sarımsak

  • 50 g krema

    1 tutam maydanoz

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 10 Dk. Hazırlama Süresi

  • 20 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler