Aytaç

Sosisli Tarifler / Yengenli Muska Böreği

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 İçi için küçük doğranmış AYTAÇ KLASİK SUCUK, AYTAÇ DANA SOSİS ve dilpeynirini çukur bir kasede karıştırın.

2 Domatesin kabuğunu soyup çekirdeklerini temizledikten sonra zar şeklinde doğrayın ve fazla suyunu süzün. AYTAÇ KLASİK SUCUK lu karışıma ilave edip karıştırın.

3 Hazır yufkayı tezgahın üzerine yayın, üç parmak genişliğinde boydan boya şeritler halinde kesin.

4 Yufkanın bir ucuna iç malzemeden yayın. Sağdan sola ve soldan sağa üçgen şeklinde yufka bitene kadar katlayın.

5 Yufkaların üzeri için tüm malzemeyi iyice karıştırın ve yufkaların üzerine fırça yardımı ile sürün.

6 Yufkaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında pişirin.

7 Sıcak veya ılık servis yapın.

Malzemeler

  • 2 adet hazır yufka

    1/4 AYTAÇ KLASİK SUCUK

    1 adet AYTAÇ DANA SOSİS

    1 adet orta boy domates

    1 çay kaşığı kuru kekik

    150 g dil peyniri

  • Üzeri için;

    1 kahve fincanı süt

    1 yumurtanın sarısı

    1 kahve fincanı süzme yoğurt

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 15 Dk. Hazırlama Süresi

  • 20 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler