Aytaç

Salamlı Tarifler / Ton Balıklı Salamlı Biber Dolması

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 AYTAÇ - FISTIKLI DANA SALAM ‘ları minik küpler halinde doğrayın.

2 Ton balığı, kaparileri, AYTAÇ - FISTIKLI DANA SALAM’ları bir kapta harmanlayarak bir iç malzemesi hazırlayın.

3 Biberleri iki parmak eninde uzunlamasına kesin, çekirdeklerini temizleyin ve kızgın yağa atıp çıkartın. Zarlarını elinizle temizleyin.

4 Sarımsakları dövün, maydanozları ekleyin, zeytinyağı ve limon suyuyla karıştırın.

5 Hazırladığınız bu sosu dizdiğiniz renkli biber dolmalarının üzerinde gezdirerek servis yapın.

Malzemeler

  • 4 adet kırmızıbiber

    4 adet yeşil biber

    200 g ton balığı

    50 g AYTAÇ - FISTIKLI DANA SALAM

    1 yemek kaşığı kapari

    Sosu için;

  • 2 diş sarımsak

    1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz

    4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

    Yarım çay kaşığı limon suyu

    1 dal dereotu

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 6 Dk. Hazırlama Süresi

  • 4-5 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler