Aytaç

Salamlı Tarifler / Tayland Usulü Salamlı Karides Salatası

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Karidesi, tuz eklenmiş suda 10 dakika haşlayın. Suyunu süzüp kabuklarını soyun ve bir kaseye alın.

2 Ayrı bir kasede maydanozları, arpacık soğanları, küp doğranmış limonu, dilimlenmiş AYTAÇ KLASİK SALAM’ları, sarımsak, pul biber ve zeytinyağını karıştırın.

3 Hazırladığınız karışıma karidesleri ekleyin.

4 Balık sosu için; ançuez, soya sosu, mayonez, limon suyu ve karabiberi bir kasede karıştırın.

5 Servis tabağının içine birkaç dal Akdeniz yeşilliği ekleyin karides salatasını üzerine yayın.

6 Balık sosunu üzerine gezdirin ve buzdolabında yarım saat bekletin.

7 Kiraz domatesle süsleyip, servis yapın.

Malzemeler

  • 500 g karides

    4 su bardağı su

    Tuz

    Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)

    3 adet arpacık soğan (piyazlık doğranmış)

    1 adet limon (kabuğu soyulmuş )

    1 diş sarımsak (rendelenmiş )

    1 çay kaşığı pulbiber

    1 yemek kaşığı zeytinyağı

    6-8 dilim AYTAÇ KLASİK SALAM

  • Balık sosu için;

    1 tatlı kaşığı ançuez

    1 tatlı kaşığı soya sosu

    1 yemek kaşığı mayonez

    Yarım limonun suyu

    Yarım çay kaşığı çekilmiş tane karabiber

    Süslemek için;

    Akdeniz yeşilliği

    Kiraz domates

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 10 Dk. Hazırlama Süresi

  • 10 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler