Aytaç

Sucuklu Tarifler / Sucuklu Yahni

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Ateşe dayanıklı orta boy bir cam kapta, yağı orta ateşte kızdırın.

2 Yağ kızınca soğan ve sarımsağı ekleyin, ara sıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar pişirin.

3 Yeşil ve kırmızı dolmalık biberleri ekleyip, ara sıra karıştırarak 5 dakika daha pişirin.

4 Kabı ateşten alıp kırmızıbiber, tuz, karabiber, maydanoz ve domatesleri ekleyip, karıştırın.

5 Kabı ağır ateşe oturtup, karışımı 25-30 dakika, sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

6 Haşlanmış patates dilimleri, AYTAÇ KLASİK - DANA KANGAL SUCUKları ekleyin, ağır ateşte 5 dakika daha, patatesler ve sucuk iyice ısınana kadar pişirin.

7 Kabı ateşten alıp, servis edin.

Malzemeler

  • 500 g domates (kabukları soyulup

    çekirdekleri temizlenerek kuşbaşı doğranmış)

    500 g patates (haşlanmış

    kabukları soyulup dilimlenmiş)

    250 g AYTAÇ KLASİK - DANA KANGAL SUCUK

    1/4 su bardağı zeytinyağı

    2 orta boy soğan (ince doğranmış)

  • 2 diş sarımsak (dövülmüş)

    1 orta boy dolmalık yeşil biber (çekirdekleri temizlenip irice doğranmış)

    1 orta boy dolmalık kırmızı biber (çekirdekleri temizlenip

    1 yemek kaşığı kırmızıbiber

    Tuz ve çekilmiş tane karabiber

    1 çay kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 10 Dk. Hazırlama Süresi

  • 45 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler