Aytaç

Sucuklu Tarifler / Sucuklu Pilav

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 AYTAÇ KLASİK - DANA KANGAL SUCUK’u kibrit çöpü şeklinde doğrayın.

2 Domatesleri rendeleyin.

3 Pirinçleri yıkayın, tuzlu suda 30 dakika bekletin.

4 Tereyağı ve ayçiçek yağını tencerede eritin.

5 AYTAÇ KLASİK - DANA KANGAL SUCUK’u ilave edin, kavurun.

6 Pirinci ekleyin, kavurmaya devam edin.

7 2-3 dakika sonra domatesleri ekleyin, karıştırın.

8 2,5-3 su bardağı sıcak su ilave edin, kaynamaya bırakın.

9 Kaynadıktan sona tuz ekleyin, tencerenin kapağını kapatın.

10 Kısık ateşte pişirin. Ara ara suyunu kontrol edin. Yeterli gelmez ise sıcak su ilave edin.

11 Piştikten sonra ocaktan alın.

12 15-25 dakika dinlendirin ve kıyılmış maydanoz serpin,servis yapın.

Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinci

    1 yemek kaşığı tereyağı

    200 g AYTAÇ KLASİK - DANA KANGAL SUCUK

    2 adet domates

    2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı

  • 2 buçuk-3 su bardağı sıcak su

    Tuz

    Süslemek için;

    3 dal taze maydanoz (ince kıyılmış)

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 5 Dk. Hazırlama Süresi

  • 20 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler