Aytaç

Sucuklu Tarifler / Sucuklu Mantar Güveç

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Sivri biberleri temizleyip doğrayın. Soğanları soyup küp doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Mantarları temizleyip kararmaması için limonlu su da bekletin.

2 Zeytinyağı tavada kızdırıp soğan ve sarımsağı soteleyin.

3 Sırasıyla domates, sivri biber, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırarak 5 dakika kavurun.

4 Mantarları süzüp tavaya ilave edin. Suyunu bırakıp çekene kadar 2-3 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın.

5 Küçük güveç kaplarına domates soslu mantar ve küp kesilmiş AYTAÇ KLASİK - DANA SUCUK ‘u paylaştırın.

6 Üzerine kaşar peynirini serpiştirin. Güveç kaplarını fırın tepsisine yerleştirin.

7 Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında peynir eriyene kadar 10 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Malzemeler

  • 1 paket AYTAÇ KLASİK - DANA SUCUK 

    500 g taze mantar

    3 adet soğan

    3 diş sarımsak

    3 adet domates

    2 adet sivri biber

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

    100 g rendelenmiş kasar peyniri

    Tuz ve çekilmiş tane karabiber

    Kırmızı pul biber

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 10 Dk. Hazırlama Süresi

  • 20 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler