Aytaç

Sucuklu Tarifler / Sucuklu Kurufasulyeli Börek

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Fasulyeyi çatal ile bir kasede ezin.

2 AYTAÇ KLASİK - DANA SUCUK ‘u, maydanozu, kırmızı biberi fasulyeye ilave edin karıştırın.

3 Bir tepsiye yufkayı, dışarıya sarkacak şekilde yayın.

4 Sütü, sodayı, zeytinyağını, yumurtayı, tuzu bir kapta iyice çırpın, yufkanın üzerine bir kepçe gezdirin.

5 Aralarına bu karışımdan gezdirerek üç yufkayı üst üste koyun, yufkanın üzerine hazırladığınız AYTAÇ KLASİK - DANA SUCUK ‘lu harcı yayın.

6 Diğer yufkaları da aynı şekilde üzerine koyun, kalan harcı da üzerine dökün.

7 Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin.

Malzemeler

  • 200 g haşlanmış kuru fasulye 

    1 çay kaşığı toz kırmızı biber 

    1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz 

    Tuz 

    100 g AYTAÇ KLASİK - DANA SUCUK  ( küçük doğranmış) 

    1 su bardağı süt (aralarına sürmek için) 

  • 1 su bardağı soda 

    1 çay bardağı zeytinyağı 

    3 adet  yumurta 

    1 kg yufka

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 15 Dk. Hazırlama Süresi

  • 30 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler