Aytaç

Sucuklu Tarifler / Sucuklu Kurabiye

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Fırını önceden 200 derecede ısıtın. Unu, tuzu ve acılı baharat karışımını bir kaseye koyun.

2 Tereyağını ekleyip parmak uçlarınızla karışım ince ekmek kırıntılarını andırana kadar ovun. Kişnişi ve yumurtayı ekleyin; yumuşak bir hamur haline gelene kadar karıştırın.

3 AYTAÇ KLASİK - DANA SUCUK ‘ları doğrayın ve hamura ekleyin. Hamuru hafifçe unlu bir yüzeye koyun ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar, dikkatlice yoğurun.

4 Hamurdan parçalar kopartarak arzu ettiğiniz biçimde şekil verin.

5 Üzerine az miktarda çırpılmış yumurta sürün.

6 Yapışmaz fırın tepsilerine yaklaşık 12 adet olacak şekilde yerleştirin; kurabiyelerin her yeri hafifçe altın sarısı rengini alana kadar pişirin.

7 Fırından çıkarın ve bir palet bıçağı kullanarak bir tel ızgaranın üzerine aktarın.

8 Az bir miktar acılı baharat karışımını bir tabağa koyun ve kuru bir hamur fırçası kullanarak her kurabiyeyi az bir miktar çeşnili karışımın üstüne sürün.

9 Servis yapmadan önce soğumaya bırakın.

Malzemeler

  • 175 g – 1-1 buçuk su bardağı un

    100 g AYTAÇ KLASİK - DANA SUCUK 

    Bir tutam tuz

    10 ml – 2 tatlı kaşığı acılı baharat karışımı

    75 g – 6 yemek kaşığı küp halinde doğranmış tereyağı

    5 ml – 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze kişniş

  • 1 adet çırpılmış yumurta

    Süslemesi için;

    Çırpılmış yumurta

    Çörek otu

    Acılı baharat karışımı

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 15 Dk. Hazırlama Süresi

  • 20 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler