Sucuklu Tarifler / Sucuklu Bamya Çorbası

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Kuru bamyayı iki elinizin arasında veya bir kevgirin içinde ovalayarak tüylerini ayıklayın. Bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar kaynar su dökün, 2 dilim limon ilave edin.

2 Bamyalar yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika haşlayın. Haşlama suyunu süzün, ipten çıkarın.Bir tencerede tereyağı eritin. Soğanları ince ince kıyın ve eriyen tereyağına ekleyin, pembeleşene kadar kavurun.

3 AYTAÇ ÇERKEŞ SUCUK’ları dilimleyin. Tencereye ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin.

4 Salçayı ekleyin, 1-2 dakika daha kavurun. 6 bardak su ilave edin.

5 Yüksek ateşte bir taşım kaynatın.

6 1 limonun suyu, haşlanmış bamya ve pul biberi tencereye ekleyin. Tuz ile lezzetlendirin. Ocağı kısık ateşe ayarlayın.

7 Bamya ve et yumuşayana kadar ağır ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin.

8 Servis edin.

Malzemeler

  • 50 gr kuru bamya

    2 adet limon

    200 g AYTAÇ ÇERKEŞ SUCUK

    2 adet soğan

    2 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 yemek kaşığı domates salçası

    6 su bardağı su

    1 çay kaşığı pul biber

    Tuz

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 10 Dk. Hazırlama Süresi

  • 30 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler