Sucuklu Tarifler / Sebzeli Sucuklu Milföy Böreği

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Milföy hamurlarını kenarlarından 2 cm boşluk bırakarak bıçağın ucu ile kare şeklinde çizin.

2 Yumurtayı küçük bir kâseye alarak 1 yemek kaşığı su ile çırpın ve hamurların üzerine sürün.

3 Buzdolabında 30 dakika dinlendirdikten sonra 220 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin.

4 Fırından aldıktan sonra ortasında oluşan kare kısmı dikkatlice çıkarın. Soğumaya bırakın.

5 AYTAÇ - PİLİÇ SUCUK, mantar, havuç ve biberi küp küp doğrayın.

6 Tereyağı ve zeytinyağını ısıtın, sebzeleri ekleyerek yumuşayıncaya kadar soteleyin. Tuz ve çekilmiş tane karabiber ile lezzetlendirin.

7 Un ekleyin, 2 dakika yüksek ateşte kavurun.

8 Kremayı ekleyerek 1 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın.

9 AYTAÇ - PİLİÇ SUCUK’ları ayrı bir tavada soteleyin ve sebze karışımına ekleyin, karıştırın.

10 AYTAÇ - PİLİÇ SUCUK’lu sebze karışımını milföylerin içlerine doldurun, servis yapın.

Malzemeler

  • 6 kare milföy hamuru

    1 adet yumurta

    1 yemek kaşığı tereyağı

    1 yemek kaşığı zeytinyağı

    100 g AYTAÇ - PİLİÇ SUCUK

    1 adet havuç

  • 400 g mantar

    1 adet kırmızı biber

    Tuz ve çekilmiş tane karabiber

    100 ml krema

    1 tatlı kaşığı un

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 15 Dk. Hazırlama Süresi

  • 20 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler