Salamlı Tarifler / Sebzeli Salamlı Noodle

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Erişteleri paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp süzün.

2 AYTAÇ ŞİP ŞAK DANA SALAM’ları jülyen doğrayın.

3 Wok tavada ayçiçeği yağını kızdırın.

4 Sarımsak, taze soğan, susamyağı ve biberleri ekleyin.

5 Yüksek ateşte sebzeler yumuşamaya başlayana kadar 3-4 dakika çevirin.

6 Ocağın altını kısıp erişteleri, soya sosunu ve pirinç sirkesini ilave edin. 2 dakika daha kavurun.

7 Fasulye filizini ve AYTAÇ ŞİP ŞAK DANA SALAM’ları ekleyin ve 1-2 dakika çevirin.

8 Erişteler yapışmaya başlarsa biraz su koyun.

9 Maydanozu ekleyip susam serperek servis yapın.

Malzemeler

  • 175 g noodle

    1 paket AYTAÇ ŞİP ŞAK DANA SALAM

    2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı

    1 yemek kaşığı susamyağı

    2 diş sarımsak (dövülmüş)

    8 adet taze soğan (uzunlamasına kesilmiş)

    1 adet yeşilbiber (çekirdekleri alınıp

    iri doğranmış)

  • 1 adet kırmızıbiber (çekirdekleri alınıp iri doğranmış)

    2 yemek kaşığı soya sosu

    3 yemek kaşığı pirinç sirkesi

    175 g soya filizi

    3 yemek kaşığı taze maydanoz (kıyılmış)

    1 yemek kaşığı susam ( kavrulmuş)

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 15 Dk. Hazırlama Süresi

  • 15 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler