Aytaç

Salamlı Tarifler / Salamlı Ve Peynirli Dana Antrkot

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Fırının sıcaklığını 200 dereceye getirin.

2 Antrkotları dövün ve düzleştirin. Kenarlarına küçük çentikler atarak pişerken kıvrılmalarını önleyebilirsiniz.

3 Tatlandırılmış unu bir tabağa yayın.

4 Tereyağını zeytinyağıyla birlikte bir tavada kızdırın.

5 Antrkot dilimlerini hafifçe una bulayın, fazlasını silkeleyin.

6 Tereyağını köpürür köpürmez tavaya atın ve her iki yüzleri kahverengileşene kadar pişirin.

7 Etleri bir fırın tepsisine alın.

8 Sirkeyi tavaya ekleyin, 1-2 dakika boyunca dipteki artıkları bir tahta kaşıkla kazıyarak pişirin ve etlerin üzerine dökün.

9 Her et diliminin üzerine bir dilim AYTAÇ - DANA SALAM yerleştirin, bir kaşık parmesan veya 1 dilim gravyer peyniri koyun ve fırında peynirler eriyene kadar (5-7 dakika) pişirin.

10 Sıcak servis yapın.

Malzemeler

  • 8 parça toplam ağırlığı yaklaşık 450 g olan dana antrkot

    Yarım su bardağı tuz ve çekilmiş tane karabiberle tatlandırılmış un (bulamak için)

    2 yemek kaşığı tereyağı

    2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 3 yemek kaşığı sirke

    8 küçük dilim AYTAÇ - DANA SALAM

    Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan ya da 8 küçük dilim gravyer peyniri

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 6 Dk. Hazırlama Süresi

  • 13 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler