Aytaç

Salamlı Tarifler / Salamlı Ramazan Pidesi

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Ramazan pidesini ortadan ikiye kesin.

2 Domatesleri ve biberleri küçük küp şeklinde doğrayın.

3 Dil peynirini ve kaşar peynirini bir kaseye rendeleyin.

4 osu için, salçayı, domatesin bir kısmını, kekiği ve zeytinyağını blenderden geçirin.

5 Hazırladığınız sosu iki parça pidenin üzerine sürün.

6 Sosun üzerine beyaz peyniri rendeleyin. Diğer peynirlerin rendesinden bir kısmını üzeri için ayırın. Kalanı da pidelerin üzerlerine serpin.

7 AYTAÇ ETLİ DANA SALAM ları dilimleyin.

8 Domates, biber, mısır ve AYTAÇ ETLİ DANA SALAM dilimlerini de pidelerin üzerine serpiştirin.

9 Yağlanmış fırın tepsisine alın ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 10 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.

Malzemeler

  • 1 adet ramazan pidesi

    100 g AYTAÇ ETLİ DANA SALAM

    2 adet domates

    1 yemek kaşığı domates salçası

    4 adet yeşilbiber

    1 çay bardağı haşlanmış mısır

  • 1 tutam taze kekik

    250 g kaşar peyniri

    100 g beyaz peynir

    100 g dil peyniri

    1 yemek kaşığı zeytinyağı

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 12 Dk. Hazırlama Süresi

  • 10 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler