Aytaç

Sucuklu Tarifler / Ramazan Sepeti

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Hamur yoğurma kabına unu, zeytinyağı, tereyağı, tuz ve suyu koyup yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru buzdolabında 1 saat bekletin. Dolaptan çıkardıktan sonra, 1 saat bekletin.

2 Hamurdan portakal büyüklüğünde 1 parça ayırın. Diğer hamuru 24 cm uzunluğundaki yağlanmış kalıba yayın.

3 Közlenmiş patlıcan, küp doğranmış biber, kaşar peyniri rendesi, yumurta ve AYTAÇ KLASİK SUCUK ları ilave edip, karıştırın.

4 Karışımı hamurun üzerine yayın. Ayırdığınız hamurdan istediğiniz şekilde üzerine süs yapın.

5 1 çay bardağı sütle 2 yumurtayı çırpın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Malzemeler

  • 125 g tereyağı (oda sıcaklığında)

    2 buçuk su bardağı un

    1 çay bardağı soğuk su

    2 yemek kaşığı zeytinyağı

    Tuz

    Üzeri için;

    1 çay bardağı süt

  • 1 adet yumurta

    İçi için;

    2 adet közlenmiş patlıcan

    1 kırmızı etli biber

    1 su bardağı taze kaşar rendesi

    3 dilim AYTAÇ KLASİK SUCUK

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 15 Dk. Hazırlama Süresi

  • 20 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler