Salamlı Tarifler / Peynirli Ve Salamlı Patates Köftesi

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Patatesleri tuzlu kaynar suda 10-15 dakika haşlayın.

2 Suyunu süzdükten sonra çedar peyniri rendesi ve tereyağını ekleyin, püre haline getirin.

3 AYTAÇ - MACAR DANA SALAM, un, tuz ve çekilmiş tane karabiberi ekleyin.

4 Kalınlığı 1’er cm olan yuvarlak 8 köfte yapın.

5 Bir tavada zeytinyağını ısıtın.

6 Köfteleri iki tarafı da altın sarısı rengini alana kadar 4-5 dakika kızartın.

7 Kâğıt havlunun üzerinde süzün ve servis yapın.

Malzemeler

  • 500 g patates (soyulup küp küp doğranmış)

    2 yemek kaşığı tereyağı

    ¼ su bardağı çedar peyniri rendesi

    4 dilim AYTAÇ - MACAR DANA SALAM (küçük doğranmış)

  • Yarım su bardağı un

    1 yemek kaşığı zeytinyağı

    Tuz ve çekilmiş tane karabiber

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 3 Dk. Hazırlama Süresi

  • 20 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler