Aytaç

Sosisli Tarifler / Püreli Kumru

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 AYTAÇ DANA SOSİS leri halka halka doğrayın.

2 AYTAÇ MACAR SALAM ‘ları kibrit çöpü büyüklüğünde doğrayın.

3 AYTAÇ KLASİK SUCUK ‘ları halka halka kesin.

4 Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.

5 Havuçları ve patatesleri haşlayıp ayrı ayrı rendeleyin.

6 Tavada tereyağı kızdırıp içine kıyılmış AYTAÇ MACAR SALAM ‘ları, doğranmış AYTAÇ DANA SOSİS ve AYTAÇ KLASİK SUCUK u koyup sote edin.

7 Daha sonra içine rendelediğiniz domatesleri, şekeri, tuz ve karabiberi koyup az su ilave ettikten sonra bir taşım pişirin.

8 Ayrı bir kâseye haşlanmış ve rendelenmiş patatesleri, havuçların yarısını, sütü, tuzu ve 4 yemek kaşığı tereyağı yeşil zeytinli peynirli sandviç sürmeyi koyup kaşık ile karıştırın.

9 Soslu sosisleri fırın kabına alıp üzerine sebzeli püreyi koyup üstünü kaşık ile düzeltin.

10 En son olarak üzerine kalan rende havuçları serpip önceden 185 derece de ısıtılmış fırında 15 dakika pişirip sıcak olarak servis edin.

Malzemeler

  • 3 adet AYTAÇ DANA SOSİS

    10 dilim AYTAÇ MACAR SALAM

    1/2 adet AYTAÇ KLASİK SUCUK

    3 yemek kaşığı tereyağı

    2 adet domates

    1 tatlı kaşığı şeker

    Tuz ve çekilmiş tane karabiber

    1 yemek kaşığı su

  • Püre için;

    2 adet havuç

    4 adet patates

    1 su bardağı süt

    4 yemek kaşığı tereyağı

    Tuz

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 15 Dk. Hazırlama Süresi

  • 15 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler