Salamlı Tarifler / Narenciyeli Meksika Bulgur Salatası

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Büyük bir kapta bulgur ve kaynar su birleştirin. Bulgur suyu iyice çekene kadar yaklaşık 30 dakika bekletin.

2 AYTAÇ ŞİP ŞAK DANA SALAM’ı jülyen doğrayın.

3 AYTAÇ ŞİP ŞAK DANA SALAM’ı, kabak, barbunya fasulyesi, mısır, tuz, otlu peynir ve taze kişnişi bulgura ekleyip karıştırın.

4 Portakal suyu ve kimyonu ayrı bir kasede iyice çırpın.

5 Limon suyu, zeytinyağını ekleyip, karıştırın.

6 Bulgur karışımının üzerine dökün.

7 Limon dilimleri ile süsleyip, servis yapın.

Malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur

    1 su bardağı kaynar su

    1 ½ su bardağı kabak (doğranmış)

    ½ su bardağı mısır

    1 paket AYTAÇ ŞİP ŞAK DANA SALAM

    150 g otlu peynir (küp doğranmış)

    3 yemek kaşığı maydanoz (kıyılmış)

    1 su bardağı barbunya fasulyesi

  • 1/4 bardak taze portakal suyu

    1/4 fincan taze limon suyu

    1 yemek kaşığı zeytinyağı

    Tuz

    Kimyon

    Limon dilimleri (isteğe bağlı)

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 15 Dk. Hazırlama Süresi

Diğer Tarifler