Sucuklu Tarifler / Medrese Böreği

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Ispanağı kavurun. İçine ince ince doğradığınız maydanoz ve dereotunu ekleyin.

2 Doğranmış mantarı, küçük doğanmış AYTAÇ KLASİK - DANA SUCUK ‘u kaşar peyniri rendesini, kekiği ve karabiberi de koyarak harmanlayın.

3 Yufkayı yayın. 4 parmak genişliğinde boyuna kesin.

4 Kesilen parçaları ortadan ikiye bölün.

5 Hazırlanan içi yufkanın bir ucuna koyun ve rulo olarak sarın. Bütün yufkalara aynı işlemi yaptıktan sonra tepsiye dizin ve üzerine erittiğiniz tereyağını gezdirin.

6 Yumurta sarısını da sürdükten sonra 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler

  • 3 adet yufka 

    1 su bardağı mantar 

    1 kase ıspanak 

    100 gr kaşar peyniri rendesi 

    100 gr tereyağı 

    1/2 demet dereotu 

  • 1/2 demet maydanoz 

    ½ kangal AYTAÇ KLASİK - DANA SUCUK 

    1 adet yumurtanın sarısı 

    Tuz ve çekilmiş tane karabiber

    Kekik

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 10 Dk. Hazırlama Süresi

  • 25 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler