Aytaç

Sucuklu Tarifler / Lor Peynirli Ve Sucuklu Lazanya

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 AYTAÇ KLASİK - DANA KANGAL SUCUKları ince doğrayın ve tavada pişirin.

2 Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğradıktan sonra AYTAÇ KLASİK - DANA KANGAL SUCUK’lara ekleyin. Tereyağını ilave ederek 3-4 dakika soteleyin ve ocaktan alın.

3 Beşamel sos için tereyağını eritin. Unu ekleyin ve rengi sararıncaya kadar kavurun.

4 Karıştırmaya devam ederken azar azar sütü ekleyin ve koyulaşıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın.

5 Fırın kabının tabanını hafifçe yağlayın ve 2 lazanya yaprağını yerleştirin.

6 Üzerine beşamel sos döküp lor peynirinin yarısını serpiştirin. Üzerini lazanya yaprakları ile kapatıp beşamel sos dökün.

7 AYTAÇ KLASİK - DANA KANGAL SUCUK’lu karışım ile kaşar peynirinin yarısını yayın.

8 Malzemenin kalan yarısı ile işlemi tekrarlayın.

9 En üste rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.

10 Kırmızıbiberin çekirdeklerini temizleyip ince doğrayın ve lazanyanın üzerine serpiştirin.

11 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.

12 Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika dinlendirip servis yapın.

Malzemeler

  • 10 yaprak lazanya

    Yarım kangal AYTAÇ KLASİK - DANA KANGAL SUCUK

    2 adet yumurta

    1 tatlı kaşığı tereyağı

    1.5 su bardağı lor peyniri

    3 adet domates

    100 g rendelenmiş kasar peyniri

    Beşamel sos için;

  • 60 g tereyağı

    2 su bardağı süt

    2 yemek kaşığı un

    Tuz ve çekilmiş tane karabiber

    Üzeri için;

    100 gr rendelenmiş kaşar peyniri

    1 adet kırmızı kapya biber

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 20 Dk. Hazırlama Süresi

  • 30 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler