Sucuklu Tarifler / Lavaşta Tencere Pizzası

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Tereyağı lavaşların üzerine yumurta fırçası yardımıyla sürün.

2 Salçayı bir kaseye koyup, çatal ile çırpıp yumurta fırçası ile lavaşlara sürün.

3 Üzerine bolca kekik serpin.

4 AYTAÇ KLASİK - DANA SUCUK / MANGAL ve AYTAÇ - DANA SOSİSleri dilimleyip üzerine dizin.

5 Üzerine haşlanmış mısır ve rendelenmiş kaşar peynirini serpip, teflon ve kapalı bir tencereye koyun.

6 Kısık ateşte tencerenin de kapağını kapatıp kaşarlar eriyene kadar pişirin. Eğer kaşarlarınız tam erimemiş ama lavaşınız iyice pişmiş olursa, ocağın altını kapatın ve tencerenin kapağını açmayın. O sıcaklıkla da kaşarlar erimeye devam eder.

7 Maydanoz serpip servis yapın.

Malzemeler

  • 2 adet lavaş

    1 yemek kaşığı domates salçası

    2 adet AYTAÇ KLASİK - DANA SUCUK / MANGAL

    2 adet AYTAÇ - DANA SOSİS

    2 dal taze kekik

  • 1 kase rendelenmiş kaşar peynir

    2 yemek kaşığı haşlanmış mısır

    5-6 dal doğranmış maydanoz

    2 yemek kaşığı tereyağı

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 10 Dk. Hazırlama Süresi

  • 15 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler