Sosisli Tarifler / Kumru Poğaça

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Derin bir kapta hamuru için gerekli malzemeyi kullanıp, ele yapışmayacak şekilde olana kadar un ekleyerek, yoğurun.

2 Geniş bir kapta doğranmış AYTAÇ – DANA KOKTEYL SOSİS, AYTAÇ KLASİK - DANA KANGAL SUCUK, AYTAÇ DANA MACAR SALAM ve kekiği karıştırın.

3 Hamurdan bezeler koparıp, avuç içi büyüklüğünde açtıktan sonra içine harçtan koyup, kapatın.

4 Kumruları, tereyağı ile yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp ve susam serpin.

5 Kumruları, önceden 185 derece ısıttığınız fırında 30-35 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.

Malzemeler

  • Hamuru için;

    125 g tereyağı (yumuşamış)

    1 adet yumurta

    1 kahve fincanı sıvı yağ

    1 kahve fincanı yoğurt

    1 kahve fincanı süt

    1 yemek kaşığı şeker

    1 tatlı kaşığı tuz

    1 paket kabartma tozu

    Aldığı kadar un

  • İçi için;

    2 adet AYTAÇ – DANA KOKTEYL SOSİS

    2 dilim 100 g AYTAÇ DANA MACAR SALAM

    100 g AYTAÇ KLASİK - DANA KANGAL SUCUK

    1 tatlı kaşığı kekik

    Üzeri için;

    Yumurta sarısı

    Susam

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 15 Dk. Hazırlama Süresi

  • 35 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler