Aytaç

Kavurmalı Tarifler / Kavurmalı Simit

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Unu karıştırma kabına alın. Tuzu ve toz şekerini ilave edin. Ortasını havuz gibi açın. Ortaya yaş mayayı ekleyin. Mayanın üzerine sıvıyağı ve sütü ilave edin. Yumurtayı kırın. Ilık su ekleyin. Ortadaki mayayı elimizle eritin.

2 Ortadaki sıvıları karıştırdıktan sonra hamuru yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.

3 Bir tabağa pekmez ve suyu ekleyin, karıştırın. Hamurdan bezeler koparın ve yuvarlayın. Tezgah üzerinde ileri geri yaparak fitil gibi uzatın. İki ucu birleştirip yapıştırıyoruz.

4 Ayrı bir tabağa da susam ekleyin. Halka hamurları önce pekmezli suya sonra susama batırın.

5 Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Simitler pişince enlemesine ikiye kesin.

6 Zeminlerine peynir sürün. Bir parça kıvırcık yerleştirin. AYTAÇ KAVURMA, domates ve kaşar peynirini dilimleyin. Kıvırcığın üzerine AYTAÇ KAVURMA, domates ve kaşar dilimi yerleştirin. Simit’in üst katını kapatın ve servis yapın.

Malzemeler

  • 250 g un

    10 g yaş maya

    1/2 çay bardağı sıvıyağ

    1/4 çay bardağı süt

    1 adet yumurta

    1/2 çorba kaşığı toz şeker

    Tuz

    Su

    Sosu için:

    50 g pekmez

  • 100 g su

    Susam

    Arası için:

    2 adet domates

    AYTAÇ KAVURMA

    1 adet kıvırcık

    250 g labne peyniri

    100 g kaşar peyniri

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 10 Dk. Hazırlama Süresi

  • 20-25 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler