Aytaç

Kavurmalı Tarifler / Kavurmalı Mercimek Çorbası

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Kırmızı mercimeği ılık suyla yıkayın ve süzün.

2 Sebzeleri soyun ve rendeleyin. Limonun içinden bir parça kabuksuz ve çekirdeksiz kesin.

3 Sebzeleri ve mercimeği Ayçiçek yağında kavurun. Baharatları içine atın. Suyu ekleyin.

4 ilk kefini aldıktan sonra tereyağını içerisine ekleyin ve pişirin.

5 Blenderdan geçirin ve süzdürün.

6 AYTAÇ KAVURMA yı küp küp doğrayın ve mikrodalgada orta ısıda 30 saniye kadar pişirin.

7 Çorbayı kaselere paylaştırın.

8 AYTAÇ KAVURMA’yı çorbanın içerisine ekleyin ve sıcak servis yapın.

Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek

    1 adet patates

    1 adet havuç

    1 adet soğan

    1 diş sarımsak

    1 yemek kaşığı tereyağı

  • 6 su bardağı sıcak su

    2 adet soğan

    2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

    250 g AYTAÇ KAVURMA

    Tuz ve çekilmiş ak biber

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 11 Dk. Hazırlama Süresi

  • 5 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler