Aytaç

Kavurmalı Tarifler / Kavurmalı Kuru Domatesli Rısotto

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Domatesleri 2 yemek kaşığı zeytinyağı içinde bekletin.

2 Bir tavada zeytinyağı, domatesler ve pirinci 2 dakika boyunca karıştırın ve pişirin.

3 1 su bardağı tavuk suyunu ekleyin ve pilav çekene kadar pişirin.

4 Ardından kalan 1/2 suyu yine çektirerek ekleyin.

5 Son kalan tavuk suyunu ekleyin.

6 Tencereyi ateşten alın ve 5 dakika demlendirin.

7 Ayrı bir tavada AYTAÇ KAVURMA yı orta ateşte yağı çözünene kadar pişirin.

8 Pişen AYTAÇ KAVURMA’yı risottonun üzerine yerleştirin ve servis yapın.

Malzemeler

  • 75 g AYTAÇ KAVURMA

    10 adet kurutulmuş domates

    2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 ½ risotto pirinci

    4 su bardağı tavuk suyu

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 6 Dk. Hazırlama Süresi

  • 20-25Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler