Aytaç

Kavurmalı Tarifler / Kavurmalı Bulgur Pilavı

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Kuru soğanı küp küp doğrayın.

2 Tencereye zeytinyağını ekleyin, doğradığınız soğanları 1 dakika kavurun. Tencerenin ağzını kapatın, 2-3 dakika kendi buharında pişmesini sağlayın.

3 Domates salçasını ilave edin 2-3 dakika daha kavurun, kaynar suyu ilave edin.

4 Pul biberi varsa et suyunu ilave edin 2 dakika daha kaynatın.

5 Bulgurları 3-4 kez bol suda yıkadıktan sonra AYTAÇ KAVURMA larla birlikte kaynayan suyunuza ilave edin.

6 Bulgurların üzerini 2 parmak su geçecek şekilde ayarlayın, demlenmeye bırakın.

7 7-8 dakika çok kısık şekilde ağzını açmadan demlendirin. Daha sonra suyunu tamamen çekene kadar 1-2 kez karıştırın.

8 İnce kıyılmış maydanoz serpin, karıştırın ve servis yapın.

Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur

    200 g AYTAÇ KAVURMA

    750 ml kaynamış su

    2 yemek kaşığı zeytinyağı

    1 adet büyük boy kuru soğan

  • 2 yemek kaşığı domates salçası

    1 yemek kaşığı taze maydanoz (ince kıyılmış)

    Tuz ve kırmızı pul biber

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 5 Dk. Hazırlama Süresi

  • 4-5 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler