Salamlı Tarifler / Karışık Gül Böreği

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 İç harcı hazırlamak için; AYTAÇ ÇERKEŞ SUCUK, AYTAÇ - FISTIKLI DANA SALAM, AYTAÇ - DANA KOKTEYL SOSİS, çarliston biber ve domatesi küçük küçük küp şeklinde doğrayıp bir kaba alın.

2 Bu kapta kaşar peyniri ve baharatlarla iyice harmanlayın.

3 Yufkaya sürmek için; süt, yoğurt, yumurta ve yağı iyice karıştırın.

4 Yufkaları ortadan ikiye bölerek iki parçaya ayırın.

5 Kopardığınız yufkaya önce fırça yardımıyla süt ve yoğurt karışımını sürün.

6 Sonra iç harcını ekleyin ve rulo haline getirerek sarın.

7 Rulo halindeki yufkamızı içe doğru kıvırarak gül şekli verin.

8 Üzerine tekrar karışımımızdan sürün.

9 İsteğe bağlı olarak üzerine çörek otu veya susam serpiştirin.

10 Kalan yufkaları da aynı şekillerde yaparak yağlanmış fırın tepsisine dizin ve önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

Malzemeler

  • 7 yemek kaşığı tereyağı

    2 adet domates

    100 g AYTAÇ ÇERKEŞ SUCUK

    2 adet yumurta

    1 bardak süt

    5 adet yufka

  • 100 g AYTAÇ - FISTIKLI DANA SALAM

    7 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı

    2 adet çarliston biber

    4 yemek kaşığı yoğurt

    5 adet AYTAÇ - DANA KOKTEYL SOSİS

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 20 Dk. Hazırlama Süresi

  • 25 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler