Aytaç

Salamlı Tarifler / Kırmızı Lahanalı Şipşak Salata

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Bir kızartma tavasının tabanını sarımsakla ovalayın.

2 Bir miktar sıvı yağı dökün ve ekmek küplerini 1-2 dakika kadar ya da altın sarısı rengini alıncaya kadar kızartın.

3 Kızaran ekmekleri kağıt havlu üzerine çıkarın ve tavanın yüzeyini temizleyin.

4 Zeytinyağını kızartma tavasında kızdırın.

5 Üzerine yeşil soğanları ve AYTAÇ ŞİPŞAK PİLİÇ SALAM ‘ları ilave edip 2 dakika pişirin.

6 Sirkeyi ve hardalı tavaya ilave edin ve karışımı üçte bir oranında azalıncaya kadar 2 dakika daha pişirin.

7 Karışımın üzerine lahana yapraklarını ilave edin ve yaprakların rengini biraz kırmak için karıştırın.

8 Hazırladığınız bu karışımı servis tabaklarına yerleştirin.

9 Yumurtayı pişirmek için; bir tencereyi suyla doldurun, kaynamaya bırakın.

10 Bu sırada her yumurtayı küçük bir kasenin içine kırın.

11 Ocağın ateşini kısın ve yumurtaları kaynar suyun üzerine ilave edip 3 dakika kadar pişirin.

12 Pişen yumurtaları kevgir yardımıyla tencereden alın ve kağıt havlunun üzerine yerleştirin, suyunu süzün.

13 Yumurtaları yaprakların üzerine yerleştirin.

14 Kızarmış ekmekleri yaprakların üzerine serpin ve salatayı fazla bekletmeden hemen servis edin.

Malzemeler

  • 1 diş sarımsak (ikiye bölünmüş)

    Bir miktar sıvı yağ (kızartma için)

    4 dilim beyaz ekmek ( kabukları çıkartılmış ve 1 cm kalınlığında küp küp kesilmiş)

    60 ml zeytinyağı

    2 adet taze soğan (doğranmış)

    3 dilim AYTAÇ ŞİPŞAK PİLİÇ SALAM(kısa şeritler halinde kesilmiş)

  • 80 ml sirke

    3 tatlı kaşığı hardal

    225 g  kırmızı lahana

    4 adet yumurta

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 5 Dk. Hazırlama Süresi

  • 12 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler