Aytaç

Jambonlu Tarifler / Jambonlu Bolonez Soslu Lazanya

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Zeytinyağı bir sos tenceresinde ısıtın.

2 Soğanı, kereviz sapını, havucu sarımsağı küçük küp doğrayın.

3 Soğanları, havuçları, kereviz sapını, sarımsakları tencereye ekleyin ve 8-10 dakika soteleyin.

4 AYTAÇ DANA JAMBON tavla zar şeklinde doğrayın ve ekleyin. Sürekli karıştırarak pişirin. Domates püresini ekleyin ve çevirin. Sütü ekleyin. 1 saat kısık ateşte pişirin. Baharatla lezzetlendirin.

5 Lazanya kabının altına bir miktar sos koyun. Bir kat lazanya ve sosu koyup sırasıyla tüm katları oluşturun.

6 Son katı tamamen sos ile kaplayın ve üzerine kaşar peynirini rendesini serpin.

7 Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30-40 dakika kızarana kadar pişirin.

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

    2 küp tereyağı

    1 adet havuç

    1 adet soğan

    1 adet kereviz sapı

    1 diş sarımsak

  • 200 g AYTAÇ DANA JAMBON

    100 g domates püresi

    110 ml süt

    8 yaprak lazanya

    100 g rendelenmiş kasar peyniri

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 11 Dk. Hazırlama Süresi

  • 40 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler