Aytaç

Jambonlu Tarifler / Jambonlu Alfredo Soslu Penne

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Makarnayı paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın.

2 Tavayı ateşe koyun ve kızdırın. Tereyağını tavaya ekleyin ve eritin.

3 AYTAÇ DANA JAMBON ları jülyen dilimleyin.

4 AYTAÇ DANA JAMBON dilimlerini, soğan ve sarımsağı ekleyin, karıştırın.

5 Kremayı ekleyin ve kaynatın. İçine parmesan rendesini ekleyin. 2 dakika daha kaynatın ve ateşten alın.

6 Ateşten aldıktan sonra kıyılmış maydanozu ekleyin karıştırın.

7 Penne makarnayı süzün ve sosa ilave edin.

8 Makarnanın her yanı sosa bulanana kadar orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Üzerine biraz daha karabiber ekin.

9 Maydanozla süsleyin ve yanında rendelenmiş kaşarpeynirini koyduğunuz bir kaseyle hemen servis yapın.

Malzemeler

  • 1 paket penne makarna

    Sosu için;

    8 dilim AYTAÇ DANA JAMBON

    200 ml krema

    1 adet ufak soğan (ince doğranmış)

    1 tatlı kaşığı tereyağı

  • 1 diş sarımsak (ince kıyılmış)

    5-6 dal maydanoz (ince kıyılmış)

    2 yemek kaşığı parmesan (rendelenmiş)

    Tuz ve çekilmiş tane karabiber

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 11 Dk. Hazırlama Süresi

  • 40 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler