Aytaç

Jambonlu Tarifler / Jambonlu Çoban Kavurma

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Arpacık soğanları soyun. AYTAÇ DANA JAMBON’ları doğrayın.

2 Sıvı yağı geniş bir tencerede ısıtın, soğan, sarımsak, biber ve domatesleri ilave ederek kavurun.

3 Etleri ilave edin, 5-6 dakika kavurmaya devam edin. AYTAÇ DANA JAMBON’ları ekleyin.

4 1 çay bardağı sıcak su, tuz ve çekilmiş tane karabiber, Kırmızı toz biber ekleyin ve kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin, sıcak servis yapın.

Malzemeler

  • 800 g iri parçalı kuzu eti ( kuşbaşı doğranmış)

    100 g AYTAÇ DANA JAMBON

    18 adet arpacık soğan

    6 diş sarımsak

    1 adet yeşil dolmalık biber ( zar şeklinde doğranmış)

    1 adet kırmızı biber ( zar şeklinde doğranmış)

  • 3 adet domates ( küp küp doğranmış )

    2 dal taze kekik

    2 yemek kaşığı zeytinyağı

    Tuz ve çekilmiş tane karabiber

    Kırmızı toz biber

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 10 Dk. Hazırlama Süresi

  • 20 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler