Sucuklu Tarifler / Ispanaklı ve Sucuklu Kiş

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Ispanağı temizleyin ve doğrayın. Soğanı soyun ve kıyın. Havuçları temizleyin ve rendeleyin. AYTAÇ GURME DANA SUCUK ‘u dilimleyin. Tereyağını oda ısısında yumuşaması için bekletin.

2 Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve soğanı pembeleştirin. Ispanak, havuç ve dilimlenmiş AYTAÇ GURME DANA SUCUK ‘ları ekleyin. Tuz ve baharatı ilave edin ve kavurun. Ocaktan alın ve ılıtın.

3 Bir kapta tereyağı, yoğurt ve 1 yumurtayı çırpın. Un ve kabartma tozunu ilave edin ve pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamuru yağlanmış tart kalıbına alın ve elinizle bastırarak yayın. Üzerini çatalın ucuyla yer yer delin.

4 Üzerine ıspanaklı AYTAÇ GURME DANA SUCUK ‘lu harcı yayın. Başka bir kapta kalan 1 yumurta süt ve rendelenmiş kaşar peynirini çırpın ve ıspanaklı AYTAÇ GURME DANA SUCUK ‘lu harcın üzerine dökün.

5 Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Malzemeler

  • 500 g ıspanak

    125 g AYTAÇ GURME DANA SUCUK

    1 adet soğan

    2 adet havuç

    125 g tereyağı

    2 yemek kaşığı zeytinyağı

    1 yemek kaşığı yoğurt

    2 yumurta

  • 2 su bardağı un

    1 paket kabartma tozu

    1 çay bardağı süt

    1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    Tuz ve çekilmiş tane karabiber

    toz kırmızıbiber

Detaylı Bilgi

  • 6 Kişilik Servis

  • 25 Dk. Hazırlama Süresi

  • 35 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler