Aytaç

Salamlı Tarifler / Ispanaklı Ve Salamlı Mac & Cheese

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Derin bir tencerede suyu kaynatın. Paketin üzerindeki tarife göre makarnayı pişirin.

2 Sosu için; tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Unu ekleyin ve kokusu çıkıp, hafif bir renk alana kadar 1-2 dakika kadar kavurun.

3 Kavrulan una soğuk sütü azar azar ekleyin, topaklanmaması için hızlı bir şekilde karıştırın. Tuz ilave edin. Kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatın. Ayrı bir yerde ılınması için 3-4 dakika kadar bekletin.

4 Yumurta sarısı, rendelenmiş mozzarella peyniri ve toz parmesan peynirini ekleyin.Peynirler sosu AYTAÇ ŞİPŞAK PİLİÇ SALAM’ları küp küp kesin. Soğanları bir tavada soteleyin. Ispanakları ve AYTAÇ ŞİPŞAK PİLİÇ SALAM’ları da ekleyin ve sotelemeye devam edin.

5 Haşladığınız makarnayı, suyunu süzdükten sonra sos karışımı ile harmanlayın. Sotelediğiniz AYTAÇ ŞİPŞAK PİLİÇ SALAM’lı karışımı ekleyin ve tekrar harmanlayın.

6 Muffin kalıplarına peynirli makarnayı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.

7 Peynirler eriyip, üzeri hafif bir şekilde kızardığı zaman hazırladığınız makarnayı fırından alın. 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra kalıplardan çıkartın. Üzerlerine mozzarella peyniri rendesi serpin ve servis edin.

Malzemeler

  • 1 paket AYTAÇ ŞİPŞAK PİLİÇ SALAM

    200 g ıspanak

    1 paket  yüksük makarna

    2 yemek kaşığı tereyağı

    2 tatlı kaşığı un

    2 su bardağı soğuk süt

  • 1 adet yumurta sarısı

    100 g soğan

    1 buçuk su bardağı  mozzarella peyniri (rendelenmiş)

    1/2 su bardağı toz parmesan peyniri

    Tuz ve çekilmiş tane karabiber

Detaylı Bilgi

  • 6 Kişilik Servis

  • 15 Dk. Hazırlama Süresi

  • 20 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler