Aytaç

Sucuklu Tarifler / Hindili, Sucuklu Ve Safranlı Pilav

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Tencereye zeytinyağını koyun, ısınmaya başlayınca hindileri atıp soteleyin, kevgir yardımıyla çıkarıp sucukları koyun, her iki yüzlerini de kurutmadan pişirip hindilerin yanına ekleyin.

2 Pirinci yıkayıp sıcak suya koyun, domatesi küp kesin, kırmızı biberin tohumlarını çıkartıp küp doğrayın.

3 Doğradığınız soğan ve sarımsağı tavaya ekleyip şeffaflaştırın. Biberi ilave edip, karıştırarak yumuşamasını sağlayın.

4 Pirinç, safran, domates, kekik, kırmızı biber, tavuk suyu ve tuzu ekleyip kaynamaya bırakın.

5 Çok kısık ateşte 15 dakika pişirin.

6 AYTAÇ Gurme Dana Sucuk ve hindileri ekleyip karıştırın ve fırın kabına alın.

7 Önceden 170 derece ısıttığınız fırında 10 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler

  • 250 g dilimlenmiş AYTAÇ Gurme Dana Sucuk

    30 ml zeytinyağı

    1 diş sarımsak

    2 adet soğan

    1 adet kırmızı biber

    400 g pirinç

    800 ml tavuk suyu

  • 2 adet domates

    250 g hindi kuşbaşı

    6-7 tel safran

    2 dal taze kekik

    Tuz ve kırmızı biber

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 15 Dk. Hazırlama Süresi

  • 30 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler