Salamlı Tarifler / Fırında Sigara Böreği

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Tereyağını eritin.

2 Zeytinyağı, yoğurt, tereyağı, 1 adet yumurtayı karıştırın.

3 Yufkalardan birini düz bir zeminde açın, üzerine karışımın yarısını sürün.

4 İkinci yufkayı da onun üzerine yerleştirin, kalan malzemeyi sürün.

5 Yufkayı sekiz üçgen oluşturacak biçimde kesin.

6 Ayrı bir yerde ince kıyılmış dereotu, maydanoz, ince doğranmış AYTAÇ - PİLİÇ SALAM, beyaz peynir ve karabiberi karıştırın.

7 Kesilmiş yufkaların üzerine eşit olarak paylaştırın.

8 Sigara böreği gibi sarın.

9 Üzerine ayırdığınız yumurtanın çırpılmış sarısını sürün.

10 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

Malzemeler

  • 100 g AYTAÇ - PİLİÇ SALAM

    2 adet yufka

    1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)

    Yarım çay bardağı zeytinyağı

    2 yemek kaşığı yoğurt

  • 2 adet yumurta (1 adet üzeri için)

    100 g beyaz peynir

    Yarım demet dereotu

    Yarım demet maydanoz

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 10 Dk. Hazırlama Süresi

  • 20 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler