Sucuklu Tarifler / Bulgurlu Ve Rezeneli Salata

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Bulguru bir kaseye koyun ve üzerini kaplayacak kadar kaynar su ekleyin.

2 10- 15 dakika bekletin. İyice süzün ve kalan suyu elinizle sıkarak akıtın.

3 Soğutmadan içine doğranmış rezene ve fasulyeleri ekleyin.

4 Bir kaseye portakal kabuğunu ince rendeleyin.

5 Portakalı soyun, dilimleyin ve salataya katın

6 Sarımsağı portakal rendesine ekleyin, Ayçiçek yağı ve sirkeyi ilave edin, tuz ve çekilmiş tane karabiber ekleyip iyice karıştırın.

7 Sosu salatanın üzerine boşaltın ve iyice karıştırın.

8 Salatayı 1-2 saat buzdolabında soğutun.

9 AYTAÇ - PİLİÇ SUCUK ’ları dilimleyin. Bir tava da 1-2 dakika soteleyin.

10 Salatayı dolaptan çıkarın.

11 Üzerine doğranmış kırmızı ve AYTAÇ - PİLİÇ SUCUK’ları ekleyip servis edin.

Malzemeler

  • 100 g AYTAÇ - PİLİÇ SUCUK

    ¾ su bardağı bulgur

    1 iri rezene kökü (ince doğranmış)

    115 g taze fasulye (doğranmış ve biraz haşlanmış)

    1 küçük portakal

    1 diş sarımsak (dövülmüş)

  • 2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı

    1 yemek kaşığı üzüm sirkesi

    Tuz ve çekilmiş tane karabiber

    Yarım kırmızı dolmalık biber (çekirdekleri çıkarılıp ince doğranmış)

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 10 Dk. Hazırlama Süresi

  • 1-2 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler