Sucuklu Tarifler / Bercy Usulü Yumurta

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Küçük bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla rendelenmiş soğanı ilave edin, kavurun.

2 Soğanlar pembeleşince 1/3 su bardağı et suyunda eritilmiş domates salçasını ilave edin.

3 Tuzu ve karabiberini serpip salçayı 10 dakika kadar pişirin.

4 Salça koyulaşınca yumurtalar pişinceye kadar sıcak bir yerde bekletin.

5 AYTAÇ ÇERKEŞ SUCUK ‘ları kesin.

6 AYTAÇ ÇERKEŞ SUCUK ‘ları ızgarada kızartın.

7 Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Yağ kızınca yumurtaları teker teker kırın.

8 Beyaz kısımlarını tuzlayın. Yumurtalar piştikten sonra servis tabaklarına alın.

9 AYTAÇ ÇERKEŞ SUCUK ları da tabaklara paylaştırın.

10 Üzerlerine domates salçasını dökün.

11 Servis edin.

Malzemeler

  • 8 adet yumurta

    50 g tereyağı

    1 kangal AYTAÇ ÇERKEŞ SUCUK

    1 yemek kaşığı domates salçası

    Tuz

  • 1/3 su bardağı et suyu

    1 adet orta boy soğan

    2 yemek kaşığı zeytinyağı

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 10 Dk. Hazırlama Süresi

  • 15 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler