Aytaç

Salamlı Tarifler / Şipşak Salamlı Biryani

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Pirinci birkaç kez soğuk suyla yıkayın geniş bir kâseye koyun, üstüne çıkacak kadar su ekleyip 30 dakika suda bekletin.

2 Bu arada derin bir tavada yağı ısıtıp soğanları kahverengileşinceye kadar 5-7 dakika kavurun.

3 Sarımsağı içine atıp 2 dakika kızartın.

4 Tavukları koyun ve arada çevirerek 5 dakika pişirin.

5 Tuz ve garam masala’yı tavuk karışımına aktarıp 5 dakika pişirin.

6 Domatesleri ve AYTAÇ ŞİPŞAK DANA SALAMları katın. Yavaşça karıştırın ve 3-4 dakika pişirin. Daha sonra ocaktan alın, bir kenarda bekletin.

7 Fırını önceden 190 dereceye ayarlayın. Büyük bir tencere içerisinde su kaynatın.

8 Pirinci süzün ve zerdeçal ile birlikte tencereye aktarın. 10 dakika pirinç yumuşayana kadar pişirin.

9 Pirince defneyaprağı, kakule, karanfil ve zerdeçalı katarak harmanlayın.

10 Isıya dayanıklı derin olmayan bir tabağa sıcak şekilde tavuğu, üzerine de pilavı yayın.

11 Fırında, tavuklar kızarıncaya kadar 15-20 dakika pişirin.

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı basmati pirinci

    1 paket AYTAÇ ŞİPŞAK DANA SALAM

    2 yemek kaşığı yağ

    1 adet soğan (ince dilimlenmiş)

    2 diş sarımsak (dövülmüş)

    675 g AYTAÇ PİLİÇ FİLETO (küp küp doğranmış)

  • ¼ tatlı kaşığı tuz

    ¼ tatlı kaşığı garam masala

    3 adet domates (ince dilimlenmiş)

    ¼ tatlı kaşığı zerdeçal

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 3 Dk. Hazırlama Süresi

  • 40 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler