Salamlı Tarifler / Çingene Yumurtası

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Bir tencerede yağı kızdırın. Soğanları ve dövülmüş sarımsağı ekleyin. Pembeleşene kadar pişirin.

2 Doğranmış domatesi ekleyin ve hafif ateşte suyunu çektirin.

3 Yumurta hariç bütün malzemeyi 10 dakika kaynatın.

4 Pişen malzemeyi fırın tepsisine alıp üzerinde oyuklar açın ve her birine bir yumurta kırın.

5 Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yumurtaların akı pişinceye kadar pişirin.

6 Sıcak servis edin.

Malzemeler

  • 8 adet yumurta

    1 adet soğan

    1 diş sarımsak

    500 g domates

    100 g AYTAÇ MACAR SALAM (ince doğranmış )

    250 g AYTAÇ KLASİK - DANA KANGAL SUCUK (ince doğranmış )

  • 100 g haşlanmış bezelye

    1 su bardağı tavuk suyu

    sıvıyağ

    kırmızıbiber

    Tuz

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 5 Dk. Hazırlama Süresi

  • 4-5 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler