Aytaç

Salamlı Tarifler / Çin Usulü Yumurtalı Pilav

Paylaş :

Adım Adım Yapılış

1 Biftekleri ve sucuğu ince şeritler halinde doğrayın. Havuç, kabak ve taze soğanları temizleyip kibrit çöpü şeklinde kesin sarımsakları soyup ezin. Yumurtayı bir kaseye kırıp çırpın.

2 Margarini tavada kızdırıp yumurtayı karıştırarak pişirin ve küçük parçalara ayırın. Sıvı yağı tavada kızdırıp et ve sucukları kavurun. Kabak ve havuçları ekleyip hafifçe yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.

3 Taze soğan, sarımsak ve haşlanmış pirinci ilave edip unu 2-3 dakika daha kavurun.

4 Tavayı ocaktan alıp yumurta ve soya sosunu ekleyin.

5 Pilavı tahta kaşıkla harmanlayıp servis tabaklarına paylaştırın.

6 Sıcak olarak servise sunun.

Malzemeler

  • 2 adet AYTAÇ MACAR SALAM

    100 gram sucuk

    1 adet havuç

    1 adet kabak

    2 adet taze soğan

    2 diş sarımsak

  • 1 adet yumurta

    15 g margarin

    1 çorba kaşığı sıvı yağ

    Soya sosu

    1 kase haşlanmış pirinç

Detaylı Bilgi

  • 4 Kişilik Servis

  • 5 Dk. Hazırlama Süresi

  • 4-5 Dk. Pişirme Süresi

Diğer Tarifler